Έσκασε βόμβα για το ελληνικό χρέος: Η Ελλάδα για μία δεκαετία θα…Σοβαρό πλήγμα για την ελληνική κυβέρνηση που επιδιώκει ελάφρυνση του χρέους το συντομότερο δυνατό, αποτελούν οι δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία”.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Wall Street Journal” ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε πως “Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει πρόβλημα”, προσθέτοντας ότι αν και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί σε περίπου 180% του ΑΕΠ της μετά την οικονομική κρίση, αυτό “δεν είναι σημαντικό, αν πληρώνεις επιτόκιο 1%”. Η Αθήνα πληρώνει για το χρέος της σχετικά λιγότερα από τη Γαλλία ή το Βέλγιο, συνέχισε ο επικεφαλής του ESM, χάρη στα φθηνά δάνεια του ESM.

“Είμαι μάλλον με την πλευρά του Σόιμπλε παρά της Λαγκάρντ”, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, αναφορικά με τις διαφορετικές θέσεις που έχουν εκφράσει οι δύο αξιωματούχοι σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε από την Ουάσιγκτον στις αρχές του μήνα ότι το βάρος του ελληνικού χρέους “σαφώς” δεν είναι βιώσιμο.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Ουάσιγκτον ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά μάλλον η ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική.
Η υπόσχεση της Ευρωζώνης “να βοηθήσει, αν η Ελλάδα κάνει τα μαθήματά της, είναι λογική”, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει πως η Ελλάδα θα χρειασθεί νέο πρόγραμμα βοήθειας μετά το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2018.
Share on Google Plus

About cristina kitsiou

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιο: