Κι όμως! 10 διάσημοι που πέθαναν ως…. παρθένοι! (Photos)Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι και εξηγήσεις για το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να μείνει παρθένος μέχρι να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Για κάποιους, η παρθενιά ήταν επιλογή και για κάποιους άλλους, όχι. Μερικοί από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους ανθρώπους αυτού του πλανήτη κατέληξαν στον τάφο, χωρίς να γευτούν τις απολαύσεις και την ομορφιά του…. κρεβατιού

Σίγουρα θα σου έχει περάσει από το μυαλό ότι η αναγνωρισιμότητα και η επιτυχία τους, θα μπορούσε να καταστήσει πολύ εύκολο γι’ αυτούς το να έχουν όποιον/α θέλουν, ωστόσο πολλοί από αυτούς απλά απείχαν από το άθλημα.

Εάν λοιπόν νιώθεις αγχωμένος/η για την παρθενιά που δεν μπορείς να «ξεφορτωθείς», μην ανησυχείς καθόλου. Δεν είσαι ο/η μόνος/η!


Μητέρα ΤερέζαΌταν μία γυναίκα αποφασίσει να γίνει καλόγρια, δίνει όρκο αποχής από τις σεξουαλικές ηδονές ενώπιον της Εκκλησίας και του Θεού. Από αυτήν την άποψη, δεν είναι έκπληξη ότι η Μητέρα Τερέζα παρέμεινε παρθένα. Δεν είναι καν «αδερφή», όπως αποκαλούνται συχνά οι περισσότερες μοναχές. Είναι ΜΗΤΕΡΑ.

Ισαάκ ΝεύτωνΑναγνωρισμένος ως ένας από τους φυσικούς με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ο Ισαάκ Νεύτων είχε μία ατελείωτη αγάπη στη φυσική, την οποία πήρε μαζί του έως και τον τάφο του. Δεν μπορούσε να αναγνωρίσει κανένα άλλο πάθος για οποιαδήποτε άλλη είδους σχέση που δεν θα αφορούσε τη δουλειά του. Η παρθενιά του επιβεβαιώθηκε από πολλούς επαγγελματίες της εποχής.

Χανς Κρίστιαν ΆντερσενΟ Χανς ήταν ένας πολυγραφότατος συγγραφέας από τη Νορβηγία που απήλαυσε την πρώτη του κοινωνική επιτυχία με ένα ταξίδι του στην Αγγλία. Στα τελευταία του γράμματα πριν πεθάνει, παρουσίαζε την Αγγλία ως την αγαπημένη του και μάλιστα ήθελε να γίνει η νύφη του! Δεν έχει αναφερθεί ποτέ οποιαδήποτε ερωτική σχέση ή δεσμός στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό πάει να πει πλατωνικός έρωτας…

Ιμμανουέλ ΚαντΈνας από τους πιο σημαντικούς μοντέρνους φιλόσοφους, ο Καντ αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη της ιστορίας, της πολιτικής και της θρησκείας. Αλλά αυτή η αποκλειστικότητα στη δουλειά του, δεν του άφησε ελεύθερο χώρο για τις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις. Πέθανε στα 79, όντας παρθένος.

Βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της ΑγγλίαςΓνωστή και ως «Παρθένα Βασίλισσα». Η Ελισάβετ απέφευγε τον γάμο, το σεξ και τη μητρότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν παντρεύτηκε ποτέ. Της έχουν χρεώσει κατά καιρούς φήμες για δεσμούς με περισσότερο γνωστό αυτόν με τον Robert Dudley – τον παιδικό της φίλο. Φήμες επίσης αφορούν και στο ίδιο το φύλο της Ελισάβετ, καθώς όπως κάποιοι υποστηρίζουν ήταν… άντρας!

Πηγή:neopolis
loading...
Share on Google Plus

About cristina kitsiou

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιο: